Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Το στυλ

 Το στυλ είναι τόσο σημαντικό όσο και οι καλοί τρόποι για κάποιον. Είναι ο τέλειος συνδυασμός των ρούχων και του "αέρα" με τον οποίο τα φοράει. Για μια κυρία, πάνω απ'όλα είναι να δείχνει με οτιδήποτε φοράει ανεπιτήδευτη και γεμάτη χάρη και αυτοπεποίθεση. Αυτό που συχνά ακούμε "τα ρούχα τα φοράμε, δε μας φοράνε" θα μπορούσε να αποτελέσει και έναν ορισμό του στυλ.
   Η Miuccia Prada, της γνωστής επώνυμης φίρμας, λέει χαρακτηριστικά: "Παρόλο που τα ρούχα σου μπορεί να μην τα θεωρείς τόσο σημαντικό σου κομμάτι, είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άλλοι πάνω σου". Το να ντύνεται κάποιος με ένα προσωπικό, ιδιαίτερο στυλ, αποδεικνύει ότι έχει δυνατή προσωπικότητα και είναι σίγουρος για τον εαυτό του.
    Για μια κυρία το στυλ είναι η έκφραση της προσωπικότητάς της και αυτό που την διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Παράδειγμα, η Audrey Hepburn, την οποία όλοι αγάπησαν για το κοντό της κούρεμα και τα κάπρι παντελόνι που φορούσε. Ενώ το υπόλοιπο Χόλιγουντ μπορεί να έλαμπε από τα γκλίτερ και τα στρας, αυτή ξεχώριζε μέσα στο "μικρό μαύρο φόρεμά" της και από τις πέρλες της. Δεν βλέπουμε τόσο τα  ρούχα της, όσο την ίδια. 







 

 


   Το στυλ μιας κυρίας είναι τόσο ξεχωριστό, όσο και η ίδια. Δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα ξοδεύει για τα ρούχα της και τα αξεσουάρ της, αλλά τι ακριβώς επιλέγει να φορέσει και πώς. Είναι η κυρία που φοράει τα ρούχα και όχι τα ρούχα την κυρία.


   Γνωρίζει επίσης, ότι το να διαθέτει στυλ της δίνει δύναμη. "Είναι μια πανοπλία", όπως είπε και η ηθοποιός Sandra Bullock, "που σε βοηθάει να βιώσεις και να εκφράσεις ακριβώς το συναίσθημα που νιώθεις μια συγκεκριμένη στιγμή". 
   Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι περίπλοκη. Μια κυρία το γνωρίζει αυτό και θέλει να τη ζήσει με στυλ (και χιούμορ θα πρόσθετα). Από το να πονοκεφαλιάζει κάθε μέρα στο να απαντήσει στο ερώτημα "τι να φορέσω πάλι σήμερα;", αντιμετωπίζει το καθημερινό ντύσιμο σαν μία πρόκληση του να δείξει τη δημιουργική πλευρά του εαυτού της. Και επειδή σήμερα οι επιλογές της δεν περιορίζονται μόνο στο "φούστα - μπλούζα" ή στις αθλητικές φόρμες "δια κάθε περίστασιν", μπορεί να πειραματιστεί και να ανακαλύψει καινούριες πλευρές της που θα ήθελε να τις εξωτερικεύσει. Πάντα όμως, με ένα "στυλιστικό αέρα".
   Ένα κομμάτι αυτού του ιστολογίου θα είναι αφιερωμένο στα ρούχα και την εξωτερική μας εμφάνιση και το πώς μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε, ώστε να εκφράσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα από αυτά, να αποφύγουμε τα στυλιστικά λάθη και να νιώσουμε άνετα. Επειδή πιστεύω περισσότρο με τα χρόνια ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ",  θα προσπαθήσω να δείξω πώς μπορούμε να καταφέρουμε όλα τα παραπάνω  με μια όσο το δυνατό πιο μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα, αφού και οι καιροί της κρίσης το απαιτούν και ... είπαμε, "δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου